Unika hotell och pensionat värda ett besök!

Hotellkedjor över världen
26th juni 2021

Att bo på hotell eller pensionat kan vara ett minne för livet, särskilt om boendet är unikt i sitt slag. I hela Sverige kan man finna allt från hotellboende upp bland tallar i skogen, till att sova nere i en gruva eller bo på ett hotell helt gjort av is!

Oförglömliga hotellvistelser

Över hela Sverige finns det en mängd mysiga, vanliga eller exklusiva hotell som kan vara riktigt trevliga att bo på. Vill man ha en upplevelse av hotellboendet utanför gränsen för vad som är ett “vanligt” hotell, finns det riktigt bra tips på helt unika och udda hotell som man kan pröva på. Om man inte har klaustrofobi, kan man bo 155 meter under marken i en riktig gruva! Hotellsviten ligger Västmanland i Sala Silvergruva och räknas till världens djupaste hotellsvit. I boendet ingår frukost, en korg med godsaker och en guidad tur i gruvan. Vill man bo kallt och mysa under skinnfällar, kan man boka en vistelse på Ishotellet i Jukkasjärvi. Hotellet är världskänt för sin spektakulära inredning och byggnation då allt är skapat i is! Hotellet består av 5500 kvadratmeter is och varje år i mars månad sedan 30 år tillbaka, hjälper flera iskonstnärer till att skapa hotellet med nya inslag och unika detaljer. Det finns många andra unika hotell att uppleva och värda att pröva på. När man bott på hotell, vill man komma hem till sitt eget boende och koppla av. Planerar man att köpa ett nytt hem, kan man få allt samlat på ett ställe när man ska köpa en ny bostad i Sverige och utomlands!

Ett annat unikt hotell som bör upplevas heter Treehotel och ligger i Luleå. Där kan man bo uppe i inredda rum högt bland tallarna, samt att man kan få en helikoptertur inbakad i upplevelsen. Vill man byta naturelement, kan man också bo mitt ute på vattnet i ett flytande hus på en flytbrygga i Västerås. Något som är romantiskt och unikt i sitt slag är Aurora Dome hotel där man bor i en genomskinlig kupol under norrskenet uppe vid riksgränsen i Kiruna. Här kan man somna till norrskenet och miljontals stjärnor och kanske är det en perfekt upplevelse för det romantiska och nygifta paret på smekmånad?

Pensionat man inte glömmer

Ett pensionat är ofta lite mindre än ett hotell, men med mycket charm och har ofta en lite familjär känsla i upplevelsen av boendet. Befinner man sig på vackra Västkusten, finns det bra tips på mysiga pensionat på Västkusten som man inte får missa! I Smögen kan man till exempel bo på Pensionat Bryggan och ha vattnet precis utanför dörren för ett uppfriskande morgondopp, eller bo på Styrsö Skäret mitt på skärgårdsön Styrsö. Ska man bo mer inåt land, finns det massor av bra tips på riktigt charmiga pensionat på olika orter som man absolut bör besöka! Besöker man till exempel Solvikens pensionat i Småland, är det som att göra en tidsresa tillbaka till 30-talet eller Gammelgården i Dalarna med anor från 1600-talet. Att bo på annorlunda hotell eller pensionat på semesterresan, ger den där extra upplevelsen för en minnesvärd semester!

culture