Bästa semesterbilen för dig som älskar hotellsemester

Hotellkedjor över världen
29th september 2021

Om du gillar att semestra, besöka pensionat och hotell, vill du så klart ha en riktigt skön bil som fungerar både under semestern och vardagen. Det finns flera saker att tänka på, så att du hittar bilen som passar dig perfekt.

Bekväm och säker bil

Bland det viktigaste när du köper din bil är att du satsar på en bekväm och säker bil som ger mycket körglädje. En bra bil för både vardag och semester är BMW. Det är en klassisk kvalitetsbil som både är skön att köra, säker och som är riktigt snygg. BMW har många modeller som du kan välja mellan, beroende på vilken storlek på bil som du behöver. Du får ett bra pris på BMW hos Holmgrens bil som har allt från BMW X3 till BMW 5 Touring. Holmgrens Bil har även bilmärken som Volvo, Audi, Toyota och andra vanliga märken.

Bränsleförbrukning

Det är smart att leta efter en bil med så låg bränsleförbrukning som möjligt. Om du gillar att semestra och besöka nya platser blir det ofrånkomligen mycket bilkörning. Låg bränsleförbrukning är både positivt för klimatet och för din plånbok. Om du satsar på en lite nyare bil kan du faktiskt köra en större modell, som en SUV, och ändå ligga på runt 0,5 liter/milen. Idag är det fler och fler som köper elbilar, vilket är det bästa för klimatet, men de flesta av oss kommer att köra med vanlig förbränningsmotor det närmsta decenniet. Om du har råd med elbil är det smart att satsa på en skön BMW X3.

Bil med lagom stort utrymme

Hur mycket plats du behöver i din bil beror på vilken slags semester som du gillar att ha. Om du älskar att besöka nya hotell och mysiga pensionat kan du köra en mindre modell. Allt du behöver får plats i bagageutrymmet på en vanlig sedan. Vill du däremot även kunna campa och ta med tält, fiskeutrustning, sovsäckar och annan utrustning för ett aktivt uteliv, kan det vara smart att satsa på en bil med större bagageutrymme. Eller så köper du en takbox att sätta på biltaket. Vill du garanterat ta dig överallt på semestern är det klokt att satsa på en bil med fyrhjulsdrift.

Dragkrok

Brukar du primärt bo på hotell är det inte så viktigt med dragkrok, däremot om du också vill kunna dra en husvagn. Om du gillar att cykla är det smart att köpa en bil med dragkrok. Då kan du sätta fast en cykelhållare på dragkroken och ta med cykel på semestern. Det är också bra att ha dragkrok till vardags om du ibland behöver använda släp vid större inköp eller när du åker till återvinningen.

culture