Att köpa upp och renovera ett pensionat i Stockholm

Hotellkedjor över världen
8th december 2020

För många är det en stor dröm att köpa upp och driva ett eget pensionat. Man får vara sin egen chef, möta olika typer av människor och förhoppningsvis ge dem en upplevelse utöver det vanliga. Och vilken plats är egentligen bättre att göra detta på än Sveriges egen huvudstad? I Stockholm finns något för alla. Vackra omgivningar, härlig shopping och flera sevärdheter. Dock kan det vara svårt att hitta ett färdigt pensionat som är i fullgott skick och redo att öppnas igen. Om du istället fokuserar på att köpa ett renoveringsobjekt öppnar det upp oändliga möjligheter. Du kan både komma billigare undan och göra det mer som du själv vill ha det. Se bara till att samarbeta med seriösa byggfirmor som kan förverkliga dina visioner.

Fokus på tak och fasad

Det är lätt att man endast fokuserar på hur det ska se ut inomhus när man driver ett pensionat, till exempel hur rummen ska inredas och hur receptionen ska se ut. Men det är minst lika viktigt att se till att tak och fasad är i gott skick. Se till att ta hjälp av en skicklig takläggare som kan hjälpa dig med renovering av taket. Det är inte bara viktigt för att det ska se snyggt ut utifrån, det måste även skydda mot yttre faktorer som regn och snöoväder. Om taket inte är i ordning kan det leda till fukt och mögelskador vilket kan bli riktigt kostsamt och hälsofarligt. Om tak eller andra delar av utemiljön inte är i gott skick är det alltså här du bör börja när det är dags för renovering.

Gör upp en plan för hur det ska gå till

Om du ska renovera ett pensionat bör du göra upp en plan och en budget för hur det ska genomföras. Annars kan det både bli dyra extrakostnader och förseningar. Börja med att göra en lista över vad som behöver göras och hur ni vill att slutresultatet ska bli. Sedan kan man börja kontakta byggföretag och andra som hjälper en med själva renoveringen. De flesta hantverkare erbjuder möjligheten att få en kostnadsfri offert innan man tackar ja till tjänsten så du kan få en bra överblick av kostnaderna. Det är också viktigt att ha en tydlig bild över hur du vill att ditt pensionat ska se ut så du kan förmedla det till de hantverkare som du arbetar med. Det är ett stort projekt men givande om det lyckas hela vägen.

culture