Trevliga pensionat i Västergötland

Pensionat i Sverige
10th juni 2019

Om du planerar att besöka Västergötland, detta vackra jordbrukslandskap med en historia som går tillbaka ända till stenåldern, passa då på att bo på några av de vackra och gemytliga pensionat som finns att tillgå. Centralt beläget i Töreboda, invid Göta Kanal, kan du bo i herrgårdsmiljö på det vackra renoverade Pensionat Prästgården. Njut av frukost i den underbara trädgården eller i det inbjudande frukostrummet.

Lockar vacker natur med rik flora och fauna, hällristningar, vandring eller motorsport är Pensionat Karlsund på Kinnekulle utanför Götene ett måste. Det lilla blå huset stod en gång på torget i Lidköping men flyttades 1907 till Kinnekulle och har sedan dess varit ett pensionat. Pensionatet har 9 rum och totalt 16 sovplatser, varje rum har tvättställ medan dusch och toalett finns i korridoren. Här kan du ge dig ut på vandring, spela boule i trädgården eller avnjuta en femrätters kvällssupé på den närliggande gästgivaregården Forshem.

En annan pärla att besöka i Västergötland är Kvarnen i Hyssna. Bara ett stenkast från Landvetter flygplats och mindre än en timmes bilfärd från bland annat Borås, Göteborg och Varberg ligger detta svanen-märkta hotell och pensionat. Här kan du bo i den gamla smedjan från 1800-talet, vandra i Hyssnas två vackra naturreservat, paddla kanot, njuta i den vedeldade bastun eller slappna av i badtunnan och låta tankarna vandra iväg till ljudet av ån Surtans stilla porlande.

Vill du besöka Hornborgasjön för att se när tranorna dansar är Fredriksons Pensionat Sjöbacka ett mycket hemtrevligt och nära beläget alternativ. Bo i något av de fyra gemytliga rummen, njut av vällagad och hemlagad mat som hämtar både inspiration och råvaror från trakten. Upptäck naturen och vandra på någon av de närliggande vandringslederna, ta en roddtur på sjön Emten som ligger precis vid pensionatet, ta ett dopp från bryggan och värm dig sedan i den vedeldade bastun nere vid sjön. Fredriksons Pensionat Sjöbacka ligger nära flera sevärdheter och utflyktsmål. Genom några få minuters bilresa kan du besöka Varnhem med dess klosterruin eller förundras över Varnhems pampiga klosterkyrka från 1100-talet.

Letar du efter något mer privat kanske Lilla Huset i Tråvad är perfekt för dig. I detta lilla pensionat finns det plats för tre vuxna i säng och bäddsoffa. Låt er inte luras av husets gammalmodiga rödmålade yttre, som med sina vita knutar för tankarna tillbaka till 1800-talet. Det lilla huset är modernt och smakfullt inrett och erbjuder eget badrum, dusch, tv och gratis internet. Här finns ett fullt utrustat kök med allt du behöver för att laga din mat, och utanför finns möjligheter att grilla. Njut av nygrillad mat på altanen medan du tittar på den vackra solnedgången. Efteråt kan du ta ett kvällsdopp i Lidan som rinner precis utanför huset. Här är det upplagt för en perfekt svensk sommarsemester.

culture