Inreda ett hotellrum

Hotellkedjor över världen
17th juni 2019

Ett hotellrum måste motsvara en del kriterier för att kunderna ska lockas att stanna på hotellet. Det måste för det första vara lagom stort. För det andra ska det också passa flera olika kategorier av människor. Men hur är egentligen standarden när hotellrum inreds?

Mindre hotell

På mindre hotell där det inte finns riktigt lika många rum kan de ofta ha lite olika teman. Rummen kan till exempel ha inspiration från den stad hotellet ligger i. De här rummen har ofta ingen standardinredning utan det är oftast en säng, en garderob och något bord. Möblerna kan ha olika färger och mönster.

Stora hotellkedjor

På större hotellkedjor är det oftast så att de olika rummen har samma typ av inredning. Färgerna är de samma, sängarna är likadana. Ofta beror det på att gästerna inte ska kunna säga att någon fått ett sämre rum än någon annan. När alla rum ser ut på samma sätt är det också lätt för personalen att städa. Då lär de sig snabbt var smuts samlas och var de behöver städa lite extra.

Hur ska möblerna se ut?

Det är viktigt att möblerna passar in i rummet och inte är för stora. Samtidigt måste de också vara lätta att hålla rena. Om man driver ett mindre hotell kanske man kan bygga möbler på egen hand. Bänkar eller bord är ofta inte speciellt svåra att bygga. Hos byggmax till exempel finns det mycket snyggt virke och annat att välja mellan. Där kan man också få hjälp med ritningar samt få svar på olika frågor.

Möblerna ska gärna vara stilrena om det rör sig om ett hotell som ska rikta in sig på alla typer av gäster. Om det är ett hotell som mestadels lämpar sig för och riktar in sig på barnfamiljer kan det dock vara roligt att skoja till det något. Kanske kan man måla roliga saker på väggarna eller inreda med tema lego, riddare eller något annat som barn brukar gilla lite extra. Det ska dock fortfarande vara lätt att göra rent.

När det gäller dubbelrum är det en fördel om sängarna går att dela på. Ibland är det nämligen så att det är två kollegor som kommer till hotellet och ska dela rum. Dubbelrum är i regel billigare att hyra än två enkelrum och för att spara pengar kan företaget hyra dubbelrum. Då är det inte alls säkert att de vill dela en dubbelsäng. När det gäller en svit är det dock en fördel med en hel dubbelsäng. Ofta finns det i sviten ytterligare ett sovrum där sängen kan vara delbar om så önskas. Det är bra att tänka på när man inreder rummen så att rummens funktioner fungerar för flera olika kategorier av gäster.

culture