Pensionat och hotell i Europa

Hotellkedjor över världen
13th augusti 2019

Vad är bättre än att åka på bilsemester i Europa? Vare sig du ska köpa en ny bil och vill inviga denna under sommaren, eller har en äldre betrodd modell, så är det både roligt och miljösmart att bila ner till kontinenten. När man är på resande fot och spenderar många timmar i bilen är det viktigt att bo någonstans bra. Vare sig man tycker mer om att bo på ett mysigt pensionat eller ett lyxigt hotell, är kvalitet a och o. Därför kommer här en liten guide till några av de bästa pensionaten och hotellen runt om i Europa.

Hotellet Posada Finca La Fronda, Spanien

I orten Alájar i Spanien ligger hotellet Posada Finca La Fronda. Hotellet ligger i ett naturreservat med namnet Seirra de Aracena y Picos de Aroche. Som gäst på hotellet bor du alltså mitt i ett naturreservat med utsikt över berg och natur. Perfekt för dig som är en naturvän eller sugen på att vandra.

Pensionatet Forte De São João Da Barra, Italien

I den italienska orten Toscana ligger pensionatet Forte De São João Da Barra. Pensionatet är rätt speciellt, eftersom det huserar i en ombyggd fästning från 1600-talet. På 1600-talet byggde man fästningen i en stjärnform och målet med byggnaden var att skydda hamnen Tavira. I dag är pensionatet en verksamhet där fokus ligger på ekologiskt. Det finns tio olika rum, samt en utomhuspool i sten. Att bo på Forte De São João Da Barra är definitivt en upplevelse!

Hotellet Veneto Hotel, Grekland

På den grekiska ön Kreta ligger hotellet Veneto Hotel. Hotellet ligger i gamla stan i orten Rethymno. Byggnaden står kvar sedan 1400-talet och du som gäst bor därför i en anrik miljö. Hotellet är inrett i en väldigt romantisk stil och det finns tio olika rum och sviter att välja mellan. Vad som även är häftigt är ett besök i hotellets restaurang, som huserar i en trädgård som anlades för 700 år sedan.

Gula hönan, Sverige

Men det finns såklart många mysiga pensionat och hotell runt om i Sverige också. Ett av dessa är pensionatet Gula hönan , som ligger i Ronehamn på Gotland. Gula hönan startades i början av 1900-talet av Annie Beutelrock-Krokstedt. I dag drivs pensionatet av familjen Qwiberg-Enderborg. De driver även en restaurang som är inrymd i pensionatet. Restaurangen har vunnit många priser och är faktiskt självförsörjande, vilket innebär att maten lagas på råvaror som odlas på pensionatets marker. Besöker man restaurangen får man även besöka den trädgård där maten odlas.

Mormors pensionat Strandhagen, Sverige

Ett annat trevligt pensionat i Sverige ligger på Öland, en grannö till Gotland. Här ligger Mormors pensionat Strandhagen. Det hörs på namnet att detta är ett pensionat som är hemtrevligt och värt ett besök. Inredningen är i stilen blommiga tapeter och anrika möbler, och pensionatet driver sin verksamhet med fokus på hållbarhet och ekologiska varor och material. Pensionatet ligger i Kalmarsund.

culture