Hotell i Skåne

Hotellkedjor över världen
8th augusti 2019

I södra Sverige ligger Skåne. I detta landskap är du alltid nära till havet, skog, och öppna landskap. Dessutom är Danmarks huvudstad Köpenhamn bara en tur över Öresundsbron bort. Sedan är du på kontinenten. Skåne är perfekt för en sommarsemester eller en natt på vägen till resten av Europa. Därför går den här guiden igenom en hel drös med olika bra och fina hotell att bo på.

Vitemölla Badhotell

Vitemölla är ett nav i Österlen. Här kan man på bo Vitemölla Badhotell, ett lyxigt hotell som är lugn och med behaglig stämning och passar ett genomresande par eller ensamresenärer, mer än barnfamiljer. De vackra lokalerna är uppdelade på tio hotellrum och många har havsutsikt. Trots att hotellet ligger utanför stora städer finns det god uppkoppling, så är du genomresande som måste jobba behöver inte ditt mobilabonnemang betalas av ditt företag eller bli en superdyr extra räkning. Vitemölla ligger precis vid havet, vilket hörs på namnet Vitemölla Badhotell som hotellet heter. Hotellet har även en mycket bra restaurang, som har fått flera olika utmärkelser. Hit kan man åka om man vill bort från Kiviks myller av folk.

Story Hotel Studio

I Malmö finns det många olika hotell, såväl för den som söker lyx, som den som söker ett mer bohemiskt hem för en natt. Story Hotel Studio ligger i Västra Hamnen. Hit kan du lätt promenera från Centralstationen. Västra Hamnen har en strandpromenad och flera bryggor för bad under sommaren. Story Hotel Studio är hela 14 våningar, och inom dessa är inredningen en blandning av industriell och urban stil som blandas upp av färg och trädetaljer. Här kan man låna cyklar för att cykla runt i Malmö (Malmö är en perfekt stad att cykla runt i). Restaurangen som tillhör hotellet heter Lokal 17 och här serveras mat från Norden.

Mayfair Hotel Tunneln

I Malmö kan man även bo på mer anrika hotell, där historiska vingslag känns – här kan du bo och läsa om gamla historier som är uppsatta längs väggarna. De gamla fotografierna berättar om hur riddare, borgmästare och kungligheter har befunnit sig i de gamla byggnaderna. Rummen finns i flera designer. Allt från dubbelrum, enkelrum, mindre sviter och familjerum. Man kan även äta på en bistro med historiskt namn, restaurang Snapphane. Här driver krögarna Ebbe och Mats Vollmer sin krog som arbetar väldigt säsongsbaserat.

Wanås hotell

I Knislinge hittar man Wanås hotell och restaurang. Många åker hit endast för de utomordentligt häftiga utställningar som tar plats i naturen runt de anrika byggnaderna som Wanås är. Men man kan även bo på hotellet. Det är familjedrivet av Kristina och Baltzar Wachtmeister och det ger platsen en familjär karaktär, även om de gamla och vackra huskropparna har flera pampiga historiska minnen. Om man vill ströva runt i skog och natur och utforska utställningarna så kan man få långa stövlar och regnkappor, vilket är en härlig extra touch för den resenär som bor på hotellet.

culture