Lyxiga hotell i Sverige

Hotellkedjor över världen
4th augusti 2019

Ibland är man värd det där lilla extra och att bo på ett lyxigt hotell eller pensionat kan sätta guldkant på vardagen. Här är en liten sammanställning av några olika lyxiga hotell i Stockholm och Göteborg. Ibland är till och med en natt på ett hotell bättre än själva resmålet. Man behöver inte enbart köpa en fin bostad från Fastighetsbyrå Stockholm för att bo bra i storstaden.

Grand Hôtel, Stockholm

Grand Hôtel på Blasieholmen i Stockholm är definitivt ett av Sveriges lyxigaste hotell. Inte bara har det många rum utsikt över vackra Kungliga Slottet, Djurgården och havet, utan även själva byggnaden är anrik och vacker. Med en ny renovering har hotellet nu även en ny terrass och krog ute. I hotellets nedervåning finns även en väldigt berömd svensk restaurang som heter Mathias Dahlgrens Matbar. Matbaren har vunnit flera priser och är definitivt värd ett besök.

På Grand Hôtel kan du bo i vackra rum från 3 655 kronor per natt och det är även inklusive frukost. Det finaste rummet du kan bo i är Bernadottesviten. I denna svit, som har fyra rum som sträcker sig över 165 kvadratmeter, är det en härlig mix av modern och anrik empirisk stil. Det är dock minst sagt dyrt att bo i sviten, det kostar nämligen 35 000 kronor natten. Det är också ett kändistätt hotell!

Häringe slott, Stockholm

Kanske vill man bo som en prinsessa och njuta av att sova på en kunglig bädd? Då kan man boka in sig på Häringe slott som ligger i Stockholm kommun. Här blandas slottets klassiska stil med ny modern stil, en blandning som ger en häftigt mix. Slottet andas historia och modern lyx. Här kan man bo för 2 215 kronor per person och per natt. Detta är även inklusive en trerättersmiddag och en frukost. Roligt är även att veta att Torsten Kreuger, en viktig herre inom svensk industri, byggde den första utomhuspoolen som anlades i Sverige. Till utomhuspoolen kunde man lätt ta sig via en rutschkana som gick från den andra våningen i slottet. Perfekt om man ville ta ett morgondopp, då var det bara att stiga upp från sängen och vandra till fönstret och ut och ner i poolen.

Dorsia, Göteborg

I Göteborg ligger det väldigt hotellet Dorsia. Det är ett vackert, excentriskt och lekfullt hotell, som definitivt är värt ett besök. Det finns 38 rum och det sägs att varje rum har en alldeles unik utsikt. Därutöver är även allt handplockat och noga utvalt för varje rum. De har även ett speciellt sätt att benämna sina rum, man kan bo i allt från storlek small, medium, large eller extra large. Varje rum har därutöver deluxesängar och varje säng har täcken av mullbärssilke. Riktigt exklusivt!

culture