Tre guldkorn i norra Sverige

Pensionat i Sverige
10th februari 2019

Har du planer på att resa norrut och letar efter boende kan det vara roligt att ta in på några av de pensionat som ligger i Sveriges norra delar. I Dalarna kan du bo på Samuelsdals Pensionat, en 200 år gammal byggnad som genom varsam renovering innehåller alla de moderna bekvämligheter man kan tänkas behöva idag. I restaurangen serveras hemlagad husmanskost och under sommaren dukas en grillbuffé upp i trädgården. Närheten till bland annat Falu koppargruva, Carl Larssongården och Samuelsdals golfbana gör vistelsen både spännande och händelserik.

Reser du längre upp i landet är Pensionatet i Piteå ett riktigt guldkorn. Här är det lätt att känna sig hemma och omhändertagen, rummen i det vackra huset har inretts i varierande stilar för att väcka olika känslor hos besökarna. Här är alla rum unika och ger en inblick i husets långa historia. Restaurangen har öppet året runt och serverar stenugnsbakade pizzor med säsongsbaserade råvaror. På sommarhalvåret kan du varva ner på pensionatets vackra och mysiga innergård, lukta på blommor, plocka dina egna bär till frukosten eller njuta av hembakat fikabröd från pensionatets eget kafé.

Ett annat trevligt pensionat är Järvsöbaden. Järvsöbaden, som grundades 1905 som ett kurhotell, har i dag “familj” som ledord. Detta känner du direkt när du kliver in genom dörrarna, det känns som att komma hem. Trots att pensionatet har en över 100 år gammal historia har man lyckats bevara sällskapsrummen så som de var när de invigdes. Den magiska naturen gör detta till ett perfekt ställe att fira jul på. Du kan också åka skridskor på Ljusnan, åka utför i Järvsöbacken, ta ett kallbad eller njuta av en behandling i pensionatets spa-avdelningen.

culture