Pensionat och hotell

Hotellkedjor över världen
3rd juni 2019

Många av oss uppskattar att resa och detta går att göra på många olika sätt. Om man inte planerar att resa jorden runt eller flyga 20 timmar för en veckas semester så kan resmålet vara mycket närmare än vad man tror. Flera platser runt om i Sverige erbjuder vackra miljöer, härliga stränder, turistattraktioner och bra boenden också på antingen ett hotell eller ett pensionat.

Det finns många olika typer av boenden man kan välja mellan, det finns småstugor på campingplatser, ishotell, lyxhotell vid kusten eller bo på ett bed and breakfast i lantlig miljö. Det är bara att börja välja och vraka för att hitta det som passar en själv och det eventuella ressällskapet. Det finna flera listor som kan guida en för att hitta rätt. Det går också att hitta recensioner på olika bokningssidor. Exempelvis i Svenska Dagbladet går det att läsa om Sveriges bästa hotell år 2018 som faktiskt ligger i Växjö! Se där, allting är i inte alltid bäst i storstäderna och Sverige kan bjuda på fantastiska upplevelser vart man än befinner sig, bara man hittar dem!

Det behöver inte heller vara särskilt dyrt att bo bekvämt och bra. Det finns flera sätt man kan göra för att kunna ha råd med att resa och stanna över på hotell eller pensionat. Man kan se över sina fasta utgifter såsom internet, elbolag i allmänhet, telefoner och försäkringar. Om man engagerar sig lite i detta och kontaktar olika företag för att undersöka priser så kan man få ner de fasta kostnaderna. Om man där lyckas spara någon eller några hundralappar så kan man genast lägga över dem i reskassan istället för att spendera dem på något annat. Det går även att se över sakerna man har där hemma, sälja på loppisar kan vara smart för att få ihop lite extra pengar till reskassan. Eller varför inte ta extra pass på jobbet eller skaffa ett litet extrajobb för att sen kunna unna sig extra lång ledighet eller en kortare resa någon helg.

Skillnaderna mellan hotell och pensionat brukar ofta vara antalet gäster som man kan ta emot. Därför är det viktigt att vara ute i god tid med att boka vistelsen då det snabbt blir uppbokad, särskilt under semestertider men även på pensionaten. Hotellkedjor i all ära kan kännas extra lyxigt men penisonaten kan oftast erbjuda en lite mer udda touch på vistelsen. Detta genom exempelvis närhet till naturen, vällagad mat och personlig service. På många pensionat kan det vara extra viktigt historien och traditioner då de kan ha varit släkten som drivit pensionatet i flera år. Det som är bra med både hotell och pensionat är att man kan välja att lägga till frukost och/eller middag eller bara stanna över natten för att kanske åka tidigt till nästa resmål eller upptäcka närområdet! Så det är bara att börja undersöka resmål i närheten som erbjuder bra boende och härliga upplevelser!

culture