Pensionat och hotell i södra Sverige

Hotellkedjor över världen
22nd maj 2019

För den som inte tänkt ta sig till andra sidan jorden och bo på  i Dubai kan ett besök i södra Sverige rekommenderas. Här finns fina miljöer, turistattraktioner, härliga stränder och såklart mysiga hotell och pensionat att bo på.

En favorit under sommaren i södra Sverige är orten Österlen som ligger på den östra sidan av Skåne. Hit åker många för den härliga stranden, de många rapsfälten och de mysiga boendena. Det finns flera boenden som i många fall är vackert inredda med bland annat möbler som man kan hitta hos My White Countryhouse eller på andra exklusiva möbel- och inredningsbutiker.

Ett billigare alternativ och mer personlig stil

För den som bestämt sig för att ta sig söderut och övernatta någon natt eller två i Österlen så finns det naturligtvis flertalet ställen att stanna på i någon eller några nätter. Har man en mer begränsad budget för sin vistelse så kan ett alternativ vara att skippa hotell och istället välja att hyra ett rum eller hus hos en privatperson. Det finns massvis av sommarstugor och attefallshus som folk hyr ut för en mindre summa pengar. Detta kan vara ett trevligt sätt att bo på och det ger också ofta en mer personlig stil för vistelsen. Boenden av detta slag går att hitta på bland annat blocket.se och airbnb.com.

Vandrarhem i Österlen

Det finns ett flertal vandrarhem i Österlen som är utspridda över trakten. Samtliga har en enklare typ av stil och vissa av dem har gemensam toalett och dusch. Gemensamt för alla dessa är att de ligger nära natur och passar den som vill ge sig ut i omgivningen på upptäcksfärd. Det finns nämligen en hel del att upptäcka i omgivningarna och om inte annat så är stranden något som absolut inte får missas. Ett boende som ligger nära stranden är Bed and Breakfast Vinkille. Detta vandrarhem har fått bra recensioner och betyg av tidigare resenärer och är en rekommendation för den som vill ha nära stranden, tillgång till kök och en utsikt över en härlig trädgård.

Lyxigt hotell med frukost och havsutsikt

Något som verkligen rekommenderas är Kiviks badhotell. Hotellet är beläget nära havet och har allt man kan tänkas önska vid ett besök i Österlen. Rummen bokas som paket med frukost och frukosten är kanske det bästa av allt på hela vistelsen, den intas nämligen på hotells terass med utsikt över havet. Det finns bilder av hotellet på hemsidan där man kan se läget i förhållande till havet. På kvällen kan man även välja att avnjuta en god middag i hotells vackra restaurang. Ett tips är att boka restaurangen ihop med själva rumsbokningen för att vara säker på att få bord under kvällen som ska spenderas på hotellet. Och när man ändå är här får man inte glömma att besöka musteriet i Kivik.

culture