Mysiga pensionat i Skåne

Pensionat i Sverige
17th november 2019

Sveriges södra landsända är ett perfekt resmål för en omväxlande semester. I Skåne finns nämligen både härliga sandstränder och vackra bokskogar och det platta landskapet inbjuder till vandring och cykling. Närheten till Köpenhamn gör att du lätt kan kombinera en avslappnande semester med dansk storstadspuls. Skåne är fullt av små, mysiga pensionat som erbjuder övernattning i personlig miljö.

I Tomelilla ligger mysiga Onkel Enkels pensionat, ett gammalt ombyggt skolhus. Läget är perfekt för att utforska det vackra landskapet kring Österlen. Härifrån kan du till exempel göra utflykter till Ystad och Simrishamn, som båda ligger inom ett par mils avstånd från pensionatet. Dessutom är det bara 650 meter till Tomelilla golfklubb. Onkel Enkels pensionat har prisats för sina sköna sängar, hemlagade mat och vackra omgivningar. De erbjuder både frukost och middag och maten serveras ihop med pensionatets övriga gäster.

I det gamla fiskeläget Brantevik utanför Simrishamn återfinns pensionatet Hörnan på Brantevik. Här kan du bada vid de härliga klippstränderna, strosa i den gemytliga byn eller åka över till ön Bornholm, som ligger alldeles utanför Brantevik. Andra utflyktsmål som du lätt når från pensionatet är Kiviks äppelodlingar och Ale stenar. Det personligt inredda pensionatet har rum med havsutsikt och en gemensam lounge där du kan roa dig med brädspel och böcker. Hörnan på Brantevik är inrymt i ett vackert rosa hus som också hyser ett kafé där man säljer lättare mat och bakverk.

Pensionat Söderåsen ligger i Ljungbyhed, strax intill Söderåsens nationalpark. Här kan du välja mellan att bo i rum med frukost eller lägenhet med självhushållning. Pensionatet är omgivet av storslagen natur med många vandringsstigar och fina cykelvägar. I närhetenen finns möjlighet att cykla dressin på den gamla järnvägssträckan mellan Klippan och Ljungbyhed. Du kan också paddla kanot i närliggande Rönne å eller rida i Söderåsens vackra bokskogar. Pensionat Söderåsen erbjuder även guidade vandringar som utformas efter gästernas önskemål.

I norra Skåne, på den klassiska bad- och turistorten Mölle, ligger Pensionat Strandgården. Den vita träbyggnaden ligger vid inloppet av Mölles hamn och har anor som sträcker sig hundra år bakåt i tiden. Pensionatet har både enkel- och dubbelrum samt en lägenhet för uthyrning. I området kan du cykla, spela golf eller besöka Lars Vilks konstverk av trä, Nimis. Runt Mölle finns även tre fina badplatser att välja mellan, Solviken, Ransvik och Fågelviken.

culture