Njut av Rivieran i Sverige

Hotellkedjor över världen
9th maj 2019

Det sägs att Båstad är Sveriges svar på den Franska Rivieran då du kan njuta av sol och bad under sommaren. Båstad har mysiga och trevliga hotell som du kan checka in på, men vill du vara med på tennisveckan gäller det att du är ute i god tid med att boka rum. Staden blommar upp under sommarmånaderna och du får förvänta dig att många turister kommer på besök.

Du behöver inte alls åka till Båstad under sommaren, utan staden är ett bra resmål för att du ska få avkoppling under våren och hösten. Både hotellen och vandrarhemmen kommer vanligtvis ha rum om du känner för att komma bort från vardagens stress. Gillar du golf finns det också ett flertal golfbanor i närheten och några av hotellen samarbetar med dessa, vilket innebär att du kan få ett perfekt paketpris om du skulle vilja ha det.

Boende i Båstad

Några av hotellen som finns i Båstad som gör att din övernattning blir trivsam är exempelvis Hotell Skansen. Hotellet är till för dig som är livsnjutare då de erbjuder ett spa som ser till att du får välbefinnande genom att få massage eller annan typ av behandling för att sätta guldkant på tillvaron. Efteråt kan du slå dig ner vid ett av borden på restaurang Strand och njuta av både god mat och storslagen utsikt.

Ett annat gemytligt hotell är Hovs Hallar Hotell som bjuder in dig till hotellet med deras magnifika entré, typ som de har hos https://www.boonedam.se/produkter-och-tjanster/karuselldorrar, med den storslagna utsikten ut mot Kattegatt som gör att du genast känner dig avslappnad. Förutom hotell finns också möjligheten att övernatta på pensionat eller vandrarhem. Det innebär att oavsett vilken ekonomi du har så finns möjligheten att övernatta i vackra och mytomspunna Båstad.

Värt att se

Det finns ett flertal sevärdheter att se i Båstad med omnejd. Du kan alltid besöka Hovs Hallar där det vittrande berget skapar ett dramatiskt och fascinerande landskap med sina klipphällar, raukar och klapperstensstränder. Inne i Båstad kan du besöka Sveriges Tennismuseum eller Birgit Nilsson Museum där du också kan ta dig en fika. Hamnen i Båstad är både vacker och mysig, då det ligger båtar och restauranger som har mat i olika prisklasser likt ett pärlband.

Vill du passa på att röra dig kan du hänga med rundvandringen som går längst med Bjärekusten och Hallandsåsen. Du kommer få se fågelrika strandängar, ett flertal konsthantverkare, vida havsvyer och matställen där du kan få en god bit mat och vila benen en stund.

Strax utanför Båstad hittar du Norrvikens Trädgård. Där du möts av gröna oaser, unika stilträdgårdar som inramar vidunderliga vyer ut över Laholmsbukten. Parken är värd att besökas under en hel dag, perfekt för barn att få springa runt i en säker miljö då det finns gott om grönytor.

culture