Dekorera utifrån årstider

Hotellkedjor över världen
14th oktober 2019

Att driva sitt alldeles egna pensionat eller hotel är verkligen en heltidssyssla. Man kanske kan tänka sig ibland att om man bara skulle kunna hinna med den där saken också så skulle allting vara perfekt. Dessvärre är det sällan så. Det finns alltid stora utrymmen för förändring och förbättring. Att dekorera utifrån vilken årstid man befinner sig i kan vara roligt och även ge en lite annorlunda upplevelse för den som är och besöker.

Förvaring

Att köpa nytt varje år för att dekorera är varken hållbart ekonomiskt sett eller ur ett klimatperspektiv. Och eftersom årstiderna är återkommande kan man ju spara grejerna och ta fram dem utifrån behov. Om man inte har tillräckligt med plats själv så kan man alltid hyra förråd. Till exempel går det att hyra förråd enköping och en utav fördelarna med detta är att du kan använda all din yta på hotellet/pensionatet till den aktiva verksamheten. I ett förråd kan man placera sådant som man vet kommer komma till användning i framtiden.

Vinter och jultema

På vinterhalvåret så är det nog inte ett enda hem som inte är dekorerat på något sätt. Det kan göra att stämningen i lokalerna som man arbetar i blir lite mysigare, och det är ju väldigt trevligt när det börjar blir mörkare och kallare. Då kan man krypa upp i en fåtölj med en kopp glögg och titta ut över vinterlandskapen och juldekorationerna.

Våren och fint väder på nytt

På våren brukar man vårstäda och såklart är det många som pysslar och dekorerar inför påsken. Då kan man ha påskägg med godis i receptionen, lite ris med fjädrar i och annat som hör påsken till.

Sommaren då alla vill sola och bada

På sommaren kanske det inte finns någon särskild kod för hur man ska dekorera. Men vanligtvis så brukar man ju ha en nyplockad sommarbukett och kanske lite kransar till midsommar. Att ställa fram utemöbler är en god idé eftersom gästerna då kan sätta sig ute i trädgården och kanske njuta av en lemonad eller liknande.

Hösten och högtider

På hösten när det börjar bli lite mörkare igen så byter man kanske ut färgerna på gardinerna och andra textilier som man har i hemmet. Sedan kan man ju skoja till det i oktober månad när halloween infaller. Då kanske man kan hänga upp lite dekorationer så att det blir läskig men rolig stämning på hotellet eller pensionatet. En del vill gärna fira den här högtiden så länge som möjligt, medan andra tycker att det är något som borde vara över redan innan den ens startat. Oavsett vilken av dessa man är så kan det vara bra om man har en skål med godis redo så att man inte blir utsatt för bus av de utklädda barnen.

culture